Navigatie

De forumregels Het karmasysteem Praktische informatie Het woordenboek

De wereld De geschiedenis De goden De rassen De wezens

De koninkrijken De scholen De gildes

Over Ameno RPG!

Begin oktober 2009 kwam het vage idee voor Ameno omhoog. Op dat moment was het zeker nog niet het idee voor een RPG, maar voor een boek. Misschien zelfs een drieluik, een soort serie geschreven door de drie koningen van Era. Stukje bij beetje kwamen er steeds meer details omhoog voor de wereld, terwijl ideeŽn die in het begin opgeschreven waren juist afgeschreven werden. Ze waren te ingewikkeld, te ambitieus of gewoonweg niet haalbaar. Het duurde dan ook niet lang voordat er besloten werd dat een drieluik boek, geschreven door drie personen misschien niet genoeg eer zou geven aan het idee en daarom werd besloten om het tot een rollenspel om te vormen.

Zo'n idee is natuurlijk in theorie altijd makkelijker dan in de praktijk, maar al snel werden de andere koningen gevonden en daarin werd ook even gewisseld omdat het project soms groter bleek te zijn dan mensen hadden verwacht. Halverwege november werd er dan ook begonnen met een kaart van Ameno op a4 formaat, maar deze werd al snel aan de kant geschoven om niet alleen de huidige speelbare wereld weer te kunnen geven, maar het hele Lage Rijk. Dit project liep tijdens kerst en oud en nieuw door, maar uiteindelijk was de wereldkaart klaar. Niet alleen de wereldkaart, maar er waren ook globale schetsen opgesteld om de drie koninkrijken waar het spel zich af zou spelen duidelijker in kaart te brengen.

Op dat moment waren we nog van plan om de RPG te openen op een gratis forum. Omdat we er echter een site bij wilden hebben betekende dit dat informatie over Ameno op meerdere plekken te vinden zou zijn. We begonnen met het online zetten van deze informatie. De scholen, de taal, Goden, rassen en verdere informatie waarvan we dachten dat het mensen zou helpen om mee te kunnen spelen in een wereld die voor ons steeds mee vorm begon te krijgen.

Inmiddels was het team dat hielp met uitwerken wat gegroeid, aangezien er schoolhoofden voor zowel Cameno als Valena gevonden waren. De pagina's en informatie kwamen dan ook gestaag online, maar helaas was dat evens het moment waarop we ineens het besef hadden dat onze informatie te verspreid stond. Het zou aanzienlijk makkelijker worden wanneer we het forum konden linken aan een informatieve site en daarom werd eind juni 2011 een eigen domeinnaam aangevraagd.

Op het domein werd een forum geÔnstalleerd en ook een website kwam erbij, zodat alle informatie voor Ameno makkelijk te vinden zou zijn. Dit betekende echter ook dat we de verspreid staande informatie allemaal over moesten gaan zetten en dat zou een hoop tijd gaan kosten. Er werd zo vaak van theme veranderd dat we haast een draaideur systeem ontwikkelden, maar uiteindelijk begon alles toch vorm te krijgen zoals we graag wilden. Het aantal pagina's groeide gestaag en hoewel we allemaal beseften dat het een project was waar altijd meer informatie over gevraagd zou worden en die in omvang alleen maar zou groeien, wisten we ook dat de dag van opening steeds dichterbij kwam.

Inmiddels waren we twee jaar verder en nog niet klaar. Dit kon een goed teken zijn omdat het een goed uitgewerkt idee zou worden, maar aan de andere kant liepen we ook het risico dat we de zaken teveel uit zouden gaan denken. Daarom besloten we om eerst open te gaan met de scholen alleen. Puur omdat het ons de ruimte zou geven om de rest van de wereld klaar te maken en omdat het een goede test zou zijn voor de RPG. Op die manier zouden we kunnen inventariseren of we daadwerkelijk zo compleet zijn als we dachten en of onze manier van informatie verschaffen werkte.