Navigatie

De forumregels Het karmasysteem Praktische informatie Het woordenboek

De wereld De geschiedenis De goden De rassen De wezens

De koninkrijken De scholen De gildes

De forumregels

Hallo en welkom op Ameno! Dit is een middeleeuws/fantasy role playing game, afgekort ook wel MFRPG genoemd. Sommigen van jullie zullen helemaal nieuw zijn bij dit soort van schrijven terwijl anderen iets meer ervaring zullen hebben. Alsnog willen we alle nieuwe leden verzoeken om de regels te lezen. Een aantal dingen zijn namelijk iets anders dan op de gemiddelde RPG en we willen graag een hoop verwarring voorkomen. Alvast bedankt!

Algemene regels.

Eén.
Respect. Voor iedereen in het team is dit waarschijnlijk één van de belangrijkste regels en daarom staat deze ook bovenaan. Het maakt niet uit hoe je personage in het spel is, je kunt de gemeenste en achterbakse van iedereen zijn. Je kunt in het spel Gilles de la Tourette hebben of gewoon graag vuile taal spuien, maar in boards buiten de ic boards en in persoonlijke berichten kun je op normale wijze met iemand omgaan.

Twee.
Nederlands. Dit is een Nederlandstalig forum en we verwachten dat onze leden deze taal voldoende beheersten om erin te schrijven. Er wordt geen perfectie verwacht, maar dialecten, breezer- of msntaal zijn niet gewenst. Twijfel je erg over je spelling, maak dan gebruik van word of laat het test lezen. Het zal niet alle fouten eruit halen, maar alle beetjes helpen.

Drie.
Privacy. Je kunt er nooit honderd procent zeker van zijn of de persoon waar je mee praat daadwerkelijk is wie hij of zij zegt dat hij/zij is. Wanneer je in privé berichten of op MSN met iemand praat, geef dan geen persoonlijke informatie door. Dit wil zeggen: Adressen, telefoonnummers of andere persoonlijke gegevens. Mocht je benaderd worden door iemand van dit forum met verkeerde intenties, neem dan alsjeblieft contact op met één van de teamleden.

Vier.
Reclame. We begrijpen dat je graag bekendheid wilt voor je eigen forum, maar willen jullie toch met klem verzoeken om geen reclame te maken op dit forum. We bieden andere websites de mogelijkheid om linkpartner te worden. In ruil daarvoor verwachten we eigenlijk dat je niet in je handtekening, in posts of via persoonlijke berichten alsnog de link naar jouw site gaat verspreiden.

Vijf.
Spam. Zoals alle fora stellen we spam niet op prijs. Onder spam valt; posts die niets toevoegen, slowchatten en in het spel posts plaatsen die niet aan de minimale lengte voldoen. Om meer te weten te komen over postlengte, zie ook ‘IC regels’ subcode’ postlengte.’

Zes.
Kleur. Posten in kleur mag. Let er wel op dat het leesbaar moet zijn, is het niet leesbaar, dan wordt de kleur verwijderd.

Zeven.
Dubbelaccounts. Dubbelaccounts zijn toegestaan op dit forum. Een lid is niet verplicht om een dubbelaccount door te geven aan een teamlid. Wel willen we mensen erop wijzen dat een tweede personage ook tijd kost, overweeg dus goed of je die tijd wel hebt. Mocht een account gedurende een periode van drie maanden niet actief zijn, dan komt deze op de ‘nominatielijst.’ Hier ontvang je altijd bericht over en je krijgt de kans om te reageren.
Mocht er geen reactie komen of wil je afstand doen van een account, dan komt deze na een totale inactiviteit van zes maanden op de ‘veilinglijst.’ Dit houdt in dat iemand anders het personage over mag nemen.

IC regels.

Eén.
Ga niet slowchatten. Hoe frustrerend het ook mag zijn om soms iets langer te moeten wachten voordat je kunt reageren, willen we jullie toch vragen om niet telkens achter elkaar aan te posten. Op die manier wordt de verhaallijn van het topic sterk bepaald door twee of drie personen en dat kan anderen afschrikken om te posten. Wanneer je een privé topic hebt is dit natuurlijk een ander verhaal.

Twee.
Mary Sue/Gary Stue. Niemand is perfect en niemand heeft alleen maar slechte eigenschappen. Wanneer je met een personage schrijft is het belangrijk om deze een duidelijk karakter te geven, maar wel één waar je zelf binnen kunt bewegen. Als je zelf al goed en slechte kanten aan je personages karakter hebt ontdekt, is het leuker en makkelijker om met hem of haar te schrijven. Voor iemand die het leest is het vele malen makkelijker en leuker om op je te reageren. Probeer je personage daarom niet te perfect te maken, of juist niet teveel te laten mislukken.

Drie.
Postlengte. De minimale postlengte op dit forum is vastgesteld op 500 woorden. Om te controleren hoeveel woorden je post telt, kun je word gebruiken. Hierop kun je dus precies zien hoeveel woorden je reeds geschreven hebt en hoeveel er nog bij moeten. Mocht je post onverhoopt toch te kort zijn, dan krijg je hierover bericht van iemand uit het team en kun je de post aanpassen.

Vier.
Schrijfwijze. Op dit forum wordt in de verleden tijd en hij/zij vorm geschreven. Je verteld als schrijver zijnde dus over het personages alsof het allemaal al plaats heeft gevonden. Bijvoorbeeld:

Halfar liet zijn ogen over de zee van onderdanen glijden. Dit waren de kinderen die hij ooit moest gaan leiden. De tiener snoof luidruchtig zuurstof door zijn neus naar binnen en wist een glimlach voort te brengen. Dat was een bijzonder beangstigende gedachte...

Niet toegestane schrijfwijzen zijn dus:

Tegenwoordige tijd, ik vorm; Ik laat mijn ogen over de zee van dwergen glijden.
Chatvorm; /Me: ziet de kinderen van kleurrijkste en gevaarlijkste Eranezen ter wereld en een paar knappe koppen.
Scriptvorm; Halfar: *zuigt luidruchtig zuurstof door zijn neus naar binnen en glimlacht moeilijk*
Onrealisme binnen het personage: OMG! Dacht Halfar opgewonden. Dit was een spiksplinter superduper nieuw jaar op Cameno! Hij maakte een vrolijk huppelsprongetje, gevolgd door een pirouette. Hij kon gewoonweg niet wachten op alle heerlijke drama!

Vijf.
Godmoden. Godmoden houd in dat je god speelt over het personage van iemand anders zonder dat die persoon daar toestemming voor heeft gegeven Je laat het personage dan iets zeggen of doen zonder medeweten van de persoon achter dit personage. Op de meeste RPG’s mag dit alleen met uitdrukkelijke toestemming van de bedenker en moet bovenaan het desbetreffende post gezet worden, zo op dit forum ook.