Navigatie

De forumregels Het karmasysteem Praktische informatie Het woordenboek

De wereld De geschiedenis De goden De rassen De wezens

De koninkrijken De scholen De gildes

Submenu

Godmoden NPC’s Taggen Groepen Schrijfwijze Aanmelden

Schrijfwijze

Zoals op de voorpagina al vermeld wordt, is deze website slechts ter ondersteuning van de daadwerkelijke RPG. Het is een plek waar mensen informatie kunnen vinden over alles dat er maar kan spelen. De plek waar het spel plaats vind is en zal altijd het forum zijn, maar om daar berichten te kunnen plaatsen, moet je eerst lid worden. Op deze pagina leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat. Mocht je dus interesse hebben om mee te spelen, dan kun je hier een stap voor stap uitleg vinden over hoe je lid kunt worden op het forum.

Door op deze link te klikken kom je rechtstreeks op de pagina waar jij je aan kunt melden als lid. Wat hierbij belangrijk is, is dat je al een naam hebt voor een personage. Dit kan van alles zijn, van Jan tot Kreggelbech. Zolang jij het maar een mooie naam vind om onder te spelen en je onthoud dat Amenoanen geen achternaam hebben

In het kopje eronder kies je een wachtwoord uit. Dit is iets dat je zelf kunt beslissen, het is wel handig om iets te kiezen dat je ook kunt onthouden en vergeet niet dat je wachtwoord alleen voor jou bestemd is. Wanneer iemand anders op jouw account zit kunnen er ook dingen gebeuren die jij zelf helemaal nooit zou doen. Het veiligste is om minimaal één cijfer in je wachtwoord te verwerken.

Vervolgens voeg je een email adres in. Zorg ervoor dat dit een werkend adres is, want je account moet via je email geactiveerd worden. Dit is één van de maatregelen die we genomen hebben om te voorkomen dat spambots zich aan kunnen melden op het forum. Niemand zit te wachten op vervelende advertenties. Bevestig je email adres in het tekstvlak eronder.

Daarna is het een kwestie van een ras kiezen, op het forum zijn op dit moment achttien rassen beschikbaar. Er zal dus altijd wel een bepaald ras zijn dat je aanspreekt. Wordt jij een Elf, Dwerg of Mens? Of ga je toch voor de wat andere rassen? Aardmannetjes, Kobolden, Kelpies, Weerwolven en zelfs Vampiers zijn mogelijk op Ameno RPG. Denk wel goed na over je keuze, want je kunt niet halverwege het spel veranderen. Dit kan nog tot op het punt dat je aanmeldingsformulier gepost is, maar daarna niet meer.

De plek waar je verjaardag komt dient je echte geboortedag te zijn. Op die manier kan het team ook een beetje inschatten welke doelgroep we het meest aanspreken. Vergeet ook niet aan te vinken dat je akkoord gaat met onze regels en vul vervolgens het CAPTCHA woord in. Dit is wederom een functie om te voorkomen dat er spambots lid zullen worden van het forum. Door dit in te vullen bevestig je dat je een echt persoon bent en geen bot. Klik daarna op ‘registreren’ en je account zal aangemeld worden. Het enige dat je daarna nog moet doen is je account activeren via je email. Je zult bijna direct bericht ontvangen.

Wanneer je account bevestigd is zul je nog niet direct kunnen beginnen met spelen. Om te kunnen spelen moet je namelijk eerst je personage aanmelden via een formulier. Deze kun je hier vinden. In dat formulier vertel je meer over het personage, wat niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen met wie je speelt erg prettig kan zijn. Nadat deze goedgekeurd is door het team kun je beginnen met spelen.

Om meer te leren over de zichtbaarheid van boards, lees ook de pagina over groepen.