Navigatie

De forumregels Het karmasysteem Praktische informatie Het woordenboek

De wereld De geschiedenis De goden De rassen De wezens

De koninkrijken De scholen De gildes

Submenu

Visioenen Queesten Verschijningen

Het karmasysteem

Het hele lage rijk word geschapen door goden. Sommigen regeren over het land dat één van hun ouders geschapen heeft, terwijl anderen hun eigen dynastie creëren. Waar ze ook voor kiezen, alle goden spelen een rol in de levens van de Amenoanen. Ze kijken niet alleen toe hoe de verschillende rassen hun leven leiden, maar geven personen die hun opvallen ook de mogelijkheid om boven zichzelf uit te stijgen. Dit noemen we karmapunten en op deze pagina kun je er alles over lezen.

Er zijn in totaal dertien Majorgoden en twaalf minorgoden die het Lage Rijk in de gaten houden. Op het forum kun je ze herkennen doordat er een ~ voor hun naam staat. Door de pagina over goden te lezen kun je er precies achter komen welke god waarvoor staat en wie ze precies zijn.

Zoals eerder gezegd houden de goden alles in de gaten wat je doet en hierdoor zul je in hun achting stijgen of dalen. Elke godheid hanteert zijn of haar eigen criteria om de karmapunten toe te kennen en wanneer je punten krijgt hangt geheel af van de godheid zijn eigen agenda. Het kan dus voorkomen dat je voor bepaalde dingen de ene keer een pluspunt krijgt, maar de andere keer juist een minpunt. Goden zijn grillige wezens en je kunt er niet van op aan hoe ze reageren.

Maar goed, dit is geen pagina over de goden, maar over de karmapunten. Hoezeer de twee ook bij elkaar horen, is het de bedoeling dat het karmasysteem op deze pagina wat helderder kan worden voor de spelers.

Karmapunten zorgen ervoor dat je dingen kunt bereiken in het leven, de goden hun inmenging zorgt ervoor dat je succes kunt hebben, of dat je faalt in wat je wilt bereiken. Dit kan gaan van de ware liefde, naar rijkdom tot gelukkig zijn. Het aanspreken van de juiste goden kan hierbij erg belangrijk zijn. Je wilt niet aan Kusar vragen om je ware liefde te sturen, want dan is de kans groot dat hij je verliefd laat worden op een dolfijn. Kies dus de juiste godheid uit om gebeden naar te sturen.

Om een queeste of visioen te krijgen over wat er dient te gebeuren om jouw wens in vervulling te laten gaan, moet je een bepaald aantal karmapunten hebben. Hoe hoger dit aantal ligt, hoe helderder de visioenen en tips zullen zijn. Let wel op, goden doen veel dingen voor hun eigen amusement en je wilt niet dat een godheid een hekel aan je krijgt. De gevolgen kunnen verschrikkelijk zijn.

De karmapunten krijg je door gewoon je leven te leiden. Doe wat je moet of wilt doen. De dingen die van nature in je persoonlijkheid zitten zullen bij verschillende goden met deze eigenschappen ook opvallen en bij goden die juist het tegenovergestelde zijn. Je zult dus altijd gezien worden door de ongeziene. Je post met je personage gewoon in de topics en de goden zullen dit zien.

Nu zullen zij je niet op de hoogte stellen van het feit dat ze iets leuk vonden, of juist niet. Zij hebben in jouw aanmeldingsformulier op het forum een post waarin ze gewoon punten kunnen geven of aftrekken. Dit gebeurd dus zonder dat je er iets van zult merken, maar door in je aanmeldingsformulier te kijken kun je dit wel in de gaten houden. Wanneer je zelf denkt dat je punten hoog genoeg zijn, dan kun je een gebed naar de desbetreffende godheid sturen met een verzoek om iets dat je graag wilt. Daar staat wel tegenover dat als jij te lang wacht, dat het ook voor kan komen dat de godheid besluit om jou een queeste te schenken met iets dat hij of zij jou toewenst. Of dit is wat je graag wilt valt op zo’n moment nog te bezien, wees dus voorzichtig met wie je lang of kort laat wachten.

Gebeden kun je ongeacht verzenden, of je nu rechtstreeks om een queeste wilt vragen of simpelweg je wensen en frustraties wilt delen. Dit kun je doen door op het forum een persoonlijk bericht te verzenden naar de door jou gekozen godheid of godheden. De goden lezen alle gebeden en verzoeken, maar het is wel belangrijk dat je in de titel een tag zet met daarin [ tag: gebed] of [tag: verzoek] De titel die vervolgens erachter komt is geheel aan jou. Dit kun je zo interessant maken als je zelf wilt. Het kan voorkomen dat je geen antwoord zal krijgen op je gebeden of verzoeken. Bij de gebeden vaker als bij de verzoeken, maar dit is niet omdat het de goden niets uitmaakt. Ook zij hebben heb druk en wanneer je de eeuwigheid hebt kan een antwoord uitgesteld worden. Geduld is een schone zaak.

Zie ook de pagina’s over visioenen, queesten, verschijningen en tags om meer informatie hierover te krijgen