Navigatie

De forumregels Het karmasysteem Praktische informatie Het woordenboek

De wereld De geschiedenis De goden De rassen De wezens

De koninkrijken De scholen De gildes

Dwergen

Dwergen

Algemene informatie:

Klin Behemo BrachiasGemiddelde lengte: 1.10 t/m 1.20m
Kleuren: Bruin, Zwart, Rood, Blond, Grijs.
Levensverwachting: 172 jaar
Kinderen: 1-2
Monogaam: Ja

Uiterlijk: De leden van de Behemo klin zijn zoals alle dwergen niet de grootste. Ze zijn kleiner dan de gemiddelde mens, maar groter dan de gemiddelde kabouter. Verder hebben de mannen vaak een forse baard en lang haar. (dit geld natuurlijk niet voor elke dwerg) De meeste dwergen zijn fors gebouwd, dit houdt in dat ze meestal een zwaar gespierd lijf hebben en nogal klein en dik kunnen lijken. Wat de Behemo Brachias duidelijk onderscheid van de andere klins zijn de haarkleuren die ze hebben. Tussen de donkere kleuren van de Vlemo en de lichte kleuren van de Metzio, vallen de vrij normale kleuren van de Behemo erg op.

Karakter: Vanuit de cultuur van de Behemo valt erg op dat ze erg beschermend zijn ten opzichte van hun land. Ze zijn over het algemeen opvallend dapper.

Jongen: De Behemo jongen worden in verhouding met de ouders groot geboren en groeien helaas niet veel. Hun opvoeding bestaat vooral uit lessen in hoe ze respect voor de natuur moeten behouden en moeten beschermen wat van hun is. Het is dan ook niet verassend dat in tijden van oorlog, de jongen van een klin met wapens rond lopen om het fort te bewaken, wanneer de volwassenen niet aanwezig zijn.

Belangrijke eigenschappen De belangrijkste eigenschappen van een Behemo zijn hun opmerkelijke smeedkunsten. Wapens en pantsers gemaakt door een Behemo zijn uniek en vaak beter dan dezelfde wapens en pantsers van andere rassen. Op speciaal verzoek worden er bijzondere pantsers en wapens gemaakt voor andere rassen, maar dit kost vaak wel een flinke duit.
De standaard uitrusting voor een krijger van de Behemo klin wordt altijd zelf gemaakt door de krijger of door een familielid en dit maakt de uitrusting net iets bijzonderder.


Klin Metzio BrachiasGemiddelde lengte: 1.10 t/m 1.20m
Kleuren: Blond, Lichtbruin, Rood, Wit
Levensverwachting: 172 jaar
Kinderen: 1-2
Monogaam: Ja

Uiterlijk: Leden van de Metzio Klin, zijn zwaar gespierde, vaak bebaarde en behaarde lui. Om te voorkomen dat dit haar in de weg komt van hun werkzaamheden hebben ze vaak vlechten in hun baarden en haar. Dit is dan ook de mode trend voor de dwergen die vaak gevonden worden in Persh. Doordat de Metzio van nature bouwers zijn ze vaak te vinden in simpele kleding, voor evenementen en festivals trekken ze echter wel hun beste en mooiste gewaden uit de kast.

Karakter: De leden van de Metzio Brachias zijn qua karakter vaak vriendelijk en trots. Dit houdt in dat ze naast hun vriendelijke en open natuur ook een donkere kant hebben. Wanneer een willekeurig iemand hun werk beledigd, dan wordt die vriendelijke dwerg ineens kwaad. Op zon moment is het beste wat je kunt doen: rennen voor je leven, of je excuses aanbieden en hopen op het beste.

Jongen: De jongen van deze klin zijn van jongs af aan al vrij creatief en het is dan ook niet ongewoon dat de jongen al snel beginnen met het bouwen van kleine kunstwerken. Verder leren ze hoe ze dit kunnen toepassen om verdedigingen te bouwen voor hun klin en bondgenoten. Ook leren ze hoe ze hun werktuigen kunnen gebruiken om te vechten. Vaak betekend dit dat ze ten strijde trekken met hamer en schild, of gewoon een heel grote hamer.

Belangrijke eigenschappen: Zoals eerder vermeld trekken de Metzio ten strijde met hun werktuigen, verder kunnen zij vanwege hun creatieve bouwwerken gebruik maken van bijzondere strijdwagens en dergelijke. Het belangrijkste wat de Metzio onderscheid van andere Brachias zit in hun aard, hun bouwkunsten.


Klin Vlemo Brachias

Gemiddelde lengte: 1.10 t/m 1.20m
Kleuren: Donkerbruin, Zwart, Donkerrood, Donkergrijs
Levensverwachting: 172 jaar
Kinderen: 1-2
Monogaam: Ja

Uiterlijk: De leden van de Vlemo klin gaan gepaard met donkere haarkleuren in hun kapsel en baard. Zoals alle dwergen zijn ze niet de grootste van de rassen, maar dat compenseren zij met hun karakter. De Vlemo dwergen geven niet veel om hun uiterlijk, vaak kleden zij zich niet zo netjes als de overige dwergen klins. Ze zijn vaak gespierder dan de overige klins, maar dit ligt echter ook weer aan hun gilde.

Karakter: Vlemo dwergen zijn in hun karakter te onderscheiden van overige klins door hun territoriale houding. Vaak zijn ze erg agressief en dominant. Dit geldt voor vrouwen en mannen, wat in relaties vaak tot vele ruzies zou kunnen leiden. Ook zijn deze dwergen erg verradelijk, ze kunnen zomaar een besluit omkeren of van zijde verwisselen. Allen voor n en alles voor n is dan ook een vertrouwd en favoriete uitspraak onder deze dwergen.

Jongen: De jongen van deze klin worden uiteraard opgevoed om tot de beste te behoren, snel leren zij dat ze beter zouden moeten worden dan iedereen om zich heen. Dit leidt vaak tot zeer arrogante en dominante dwergen die op zichzelf moeten staan. Echter is het niet zo dat ze denken dat ze alles alleen moeten doen.

Belangrijke eigenschappen De belangrijkste eigenschappen van deze klin is misschien wel dat ze vaak territoriaal, dominant en duister overkomen. Ze genieten van het uitblinken in alles, dus wanneer ze een taak krijgen zijn ze bereid dit koste wat het kost te voltooien met de beste resultaten. Wat uiteraard vaak leid tot leed onder van alles.

Aardmannetjes Barmanezen Centaurs
Drudes Dwergen Elven
Faunen Feen Feeksen
Heksen Kabouters Kelpies
Kobolden Meermensen Mensen
Minotaurussen Nimfen Sirenes
Succubussen Vampiers Weerwolven
Voortplantingstabel