Navigatie

De forumregels Het karmasysteem Praktische informatie Het woordenboek

De wereld De geschiedenis De goden De rassen De wezens

De koninkrijken De scholen De gildes

Elven

Elf

Algemene informatie:

BimitopGemiddelde lengte: 1.80m
Kleuren: Blond, Bruin, Zwart, Grijs, Rood.
Levensverwachting: 350 jaar
Kinderen: 1-2
Monogaam: Ja

Uiterlijk: Vanwege hun band met de natuur zijn de Bimitop anders dan de andere Dalheimer. Ze zijn vaak ietwat groter dan de gemiddelde Tehur en/of Dohur. Vaak zijn ze gekleed in gewaden, gebonden met natuurlijke elementen. Denk bijvoorbeeld aan een gewaad waarbij aan de zijden bloemen zijn gebonden, of natuurlijke doorns van bloemen en struiken voor een krijger. Verder kan de kleur van hun haar variŽren van zwart tot blond, echt licht of donker is er niet. Het zijn echt de neutrale haar kleuren die we vaak terug zien bij de Bimitop. Verder zijn de Bimitop over het algemeen licht gespierd, dit geld voor de mannen en vrouwen.

Karakter: De Bimitop zijn over het algemeen vriendelijk, maar beschermend. Ze zullen gasten met enige gastvrijheid ontvangen, maar zullen altijd oplettend zijn. Het zal niemand verassen dat ze erg snel gefrustreerd zijn over rassen die onrespectvol met de natuur omgaan en vriendelijker zullen zijn tegenover rassen die hun liefde voor de natuur delen. Verder zijn de meeste Bimitop opgewekt en dapper.

Jongen: Vanaf jongs af aan leren de Bimitop al hoe ze respectvol met de natuur om moeten gaan en hoe dit invloed heeft op de levensstijl van de Bimitop. Ook leren ze al snel hoe ze zich moeten verdedigen met de kunst van pijl en boog. Doordat de Bimitop zo strikt zijn leidt dit tot een oneindig respect voor natuur en een natuurlijke bondgenoot voor alle Bimitop.

Belangrijke eigenschappen De Bimitop hebben in de loop der jaren een band gecreŽerd met de natuur. Dit is een van hun sterkste punten, waardoor ze zijn wat ze zijn. Verder zijn hun kunsten met een boog ongeŽvenaard en dankzij hun band met de natuur hebben zij zich gespecialiseerd in natuurlijke magie. Ook is het belangrijk te weten dat de Bimitop liever in de bossen wonen dan waar dan ook. Het komt wel voor dat Bimitop in steden of dorpen wonen, maar dit is dan omdat het niet anders kan..


Elf

Algemene informatie:

DohurGemiddelde lengte: 1.60m
Kleuren: Bruin, Zwart, Grijs
Levensverwachting: 350 jaar
Kinderen: 1-2
Monogaam: Ja

Uiterlijk: De Dohur Dalheimer hebben vaak een getinte huid (denk bijvoorbeeld aan licht paars of licht bruin.) Verder hebben de Dohur donkere haar kleuren, zoals donker bruin, zwart en dergelijke. Ze zijn net als de Bimitop vaak licht gespierd, alleen de mannen van de Dohur zijn een uitzondering. Deze zijn vaker wat zwaarder gespierd. Ook zijn de Dohur wat kleiner dan de overige Dalheimer. Hun kledingstijl is vaak overeenkomend met de Tehur, ze willen graag een moderne indruk achter laten. Toch blijkt vaak dat de Dohur niet dezelfde stijl hebben als de Tehur. De Dohur houden van donkere kleuren en het moet niet in de weg staan. Dit leidt vaak tot gewaden en pantsers die kort en weinig van het lijf bedekken. Denk bijvoorbeeld aan een pantser dat de handen wel bedekt, de armen niet en het torso wel. De Dohur is een nachtelf

Karakter: Over het algemeen is het zeldzaam om een vriendelijke, niet misleidende, vredelievende Dohur te vinden. Ze zijn duister, geheimzinnig en vrijwel kwaadaardig. Meestal zijn ze een van de eersten aan de frontlinies in tijden van oorlog. Waar ze dan ook voluit gaan.

Jongen: De jongen van de Dohur leren van hun ouders al vroeg wat het betekend om een Dohur te zijn. Het is niet zo dat er een gebrek aan liefde voor hun jongen is, maar al snel blijkt dat de jongen sterk moeten zijn om te overleven in hun samenleving. Vanaf het moment dat een Dohur kan lopen en praten, leert deze de vaardigheden die de samenleving kan gebruiken. Dit verschilt per Dohur, sommigen leren hoe ze gebruik moeten maken van dolken in beide handen, anderen leren hoe ze de elementen (water, aarde, vuur en/of lucht) kunnen gebruiken om schade aan te brengen.

Belangrijke eigenschappen: Een belangrijk kenmerk van de Dohur is dat ze voornamelijk in het zuiden van Ameno leven, in de oorlogzuchtige provincie van Illarum. Dit heeft dan ook tot gevolg dat ze in tijden van oorlog streden aan de zijde van het koningshuis van Illarum. De meeste Dohur verafschuwen andere Dalheimer, de Tehur nog meer dan de Bimitop. Zoals Dohur zelf al zei: ďDe Tehur zijn verwaand en arrogant, ze zijn vergeten waar een Dalheimer voor staat. En de Bimitop? Dat zijn toch alleen maar luilakken die zich verschuilen in hun boomhutten.Ē


Elf

Algemene informatie:

Tehur

Gemiddelde lengte: 1.70m
Kleuren: Lichtbruin, Lichtrood, Lichtblond, Wit/br> Levensverwachting: 350 jaar
Kinderen: 1-2
Monogaam: Ja

Uiterlijk: De ďTehur DalheimerĒ, of letterlijk ďHoge Elvenď gaan vaak gepaard met mooie kledij en de modernste kapsels. Ze zijn vaak rond de 1.70 meter, hebben puntige oren en hun ogen zijn vaak licht van kleur. Hier kun je denken aan lichtblauwe ogen of lichtgroene ogen. De Tehur hebben over het algemeen lichtere haarkleuren, denk aan lichtblond en lichtbruin. De ouderen worden naarmate de jaren vorderen wel wat grijzig, maar dit is ook weer lichter dan gewoonlijk. Een heel oude Tehur kan dus worden herkent aan het egaal witte haar.
De mannen zijn vaak licht gespierd, dit omdat een Tehur geen behoefte heeft aan brute kracht. Dat gaat tegen hun principes in van mooi, maar licht gespierd wordt beschouwd als een mode trend.
De vrouwen zijn extreem licht gespierd en zorgen er voornamelijk voor dat hun vrouwelijke vormen goed tot hun recht komen. Dit weer vanwege het beeld van perfectie, die de Tehur zelf hebben gemaakt in de loop der jaren.

Karakter: Tehur Dalheimer is een ras apart, tot tegenstelling van de meeste Dalheimer leven zij graag in de steden. Ze zijn graag onder de bevolking, om maar te laten zien dat zij er goed uitzien. Een hoge standaard die wordt bepaald door de trend setters van Ameno.

Jongen: Vanaf jongs af aan wordt een Tehur opgevoed met het schoonheidsideaal en alles wat daar niet in past, wordt verfijnd. Ook krijgen de jongen van de Tehur al vroeg te maken met de andere kunsten die de Tehur maken voor wat ze zijn, denk bijvoorbeeld aan magie en schermen.

Belangrijke eigenschappen Wat de Tehur duidelijk onderscheid van de andere rassen is natuurlijk hun hoge standaard waar ze voor leven. Tevens is hun magie uniek, het is een zogenaamde afstamming van de oeroude Dalheimer traditie, maar tevens ook weer verfijnd. Ze specialiseren zich vooral in lichte magie, denk bijvoorbeeld aan magie om te helen en magie om zichzelf mee te beschermen. Verder delen de Tehur de behendigheid van de andere Dalheimer rassen, waardoor ze sneller zijn dan de gemiddelde Amenoaan. Dit leidt dan ook natuurlijk dat de beste schermers van Tehur afkomst zijn. De Tehur geloven niet pijl en boog en verafschuwen dit gruwelijke tafereel. Tevens door hun gevoel voor mode zijn de Tehur zeer goede wevers, kleermakers, kappers en dat soort. Tenzij je niet mee wilt lopen met de mode, natuurlijk. Naast kleding kunnen de Tehur zich ook specialiseren in het maken van tunieken voor de strijd. Ze maken geen pantsers voor ridders of iets in die geest, maar voor de gemiddelde magiŽr die de strijd stijlvol in wil gaan, kunnen ze wel iets regelen.

Aardmannetjes Barmanezen Centaurs
DruÔdes Dwergen Elven
Faunen FeeŽn Feeksen
Heksen Kabouters Kelpies
Kobolden Meermensen Mensen
Minotaurussen Nimfen Sirenes
Succubussen Vampiers Weerwolven
Voortplantingstabel