Navigatie

De forumregels Het karmasysteem Praktische informatie Het woordenboek

De wereld De geschiedenis De goden De rassen De wezens

De koninkrijken De scholen De gildes

Faunen

Faun

Algemene informatie:

Gemiddelde lengte: 1.72 t/m 1.77m
Kleuren: bruin, bont, zwart, wit
Levensverwachting: 51 jaar.
Kinderen: 4-6
Monogaam: Nee

Uiterlijk: Een faun kan worden herkend aan zijn unieke combinatie van een geit of bok met een dwerg. Het heeft het bovenlichaam van een mens, grofweg de lengte van een dwerg, de benen en hoorns van een bok of een geit. In sommige meer extreme gevallen heeft de faun ook het gezicht geŽrfd van een bok of geit. Hoorns beginnen over het algemeen bij mannen te vormen in de vroege pubertijd en zijn groter dan die van de vrouwen. Vrouwen krijgen pas hoorns nadat ze volwassen zijn geworden.

Karakter: Er is geen simpele lijn te trekken voor de persoonlijkheid van een faun. Wel zijn er twee extremen die geschetst kunnen worden. Aan de ene kant zijn ze loyaal en zullen ze je overal naar toe volgen, mits je ze de goede leiding geeft. Ze kunnen dapper en sterk zijn. Aan de andere kant kunnen ze ook de meest sluwe, gemene en laffe wezens zijn die je ooit tegen kunt komen.

Jongen: De jongen van een faun worden geboren met "zachte hoeven" waarmee ze de eerste dagen niets mee kunnen, naar mate de hoef uithard kunnen ze beginnen met hun eerste stappen in het leven. Over het algemeen wijken de ouders niet van het jongs zijde tijdens deze eerste dagen. Een Faun leert relatief jong al lopen. Zeker in vergelijking met mensen en elven. Een Faun kan na ongeveer twee weken lopen, maar hebben op dat punt nog niet de intelligentie om daadwerkelijk iets te doen. Ze zijn op dat punt zeker nog infantiel en de ouders beschermen hun kroost dan ook door ze in een afgeschermd stuk van het huis te houden.
Vrij jong leren de Faunen al wat ze leuk vinden en wat niet. Ook de interesse in het vak dat hun ouders doen moet vrij vroeg al opvallen, anders komt dit er ook niet. Ook worden de meeste karakter trekken al snel duidelijk, zij het schuw, zij het dapper, zij het uitgaand.

Belangrijke eigenschappen: Fauns kunnen dus zeer dapper en loyaal zijn onder goede leiding, echter ook een schuw en sluw wezentje. Wat ze echter we allemaal gemeen hebben is dat ze vaak goede artiesten kunnen worden. Een natuurlijke aanleg voor ritme en muziek.

Aardmannetjes Barmanezen Centaurs
DruÔdes Dwergen Elven
Faunen FeeŽn Feeksen
Heksen Kabouters Kelpies
Kobolden Meermensen Mensen
Minotaurussen Nimfen Sirenes
Succubussen Vampiers Weerwolven
Voortplantingstabel