Navigatie

De forumregels Het karmasysteem Praktische informatie Het woordenboek

De wereld De geschiedenis De goden De rassen De wezens

De koninkrijken De scholen De gildes

Weerwolven

Adari

Algemene informatie:

AdariGemiddelde hoogte: 1.10 t/m 1.20m
Kleuren: Wit, rood, bruin, zwart, grijs
Levensverwachting: 54 jaar
Kinderen: 6-8
Monogaam: Ja

Uiterlijk: De Adari is gebouwd als de ultieme jager. Met hun maximaal 1.20 hoog zijn ze de grootste van de weerwolven die Ameno rijk. Ze hebben grote, breden poten en kaken die iemands luchtpijp kunnen verbrijzelen. Zelfs in menselijke vorm zijn de Adari vaak grote, brede en bovenal intimiderende verschijningen. Ze zijn vaak iets groter dan de gemiddelde mens en hebben negen van de tiener keer zeer duidelijk spieren, doordat ze in wolfvorm veel rennen, springen en jagen.

Karakter: De Adari zijn van nature erg competief aangelegd. Bij de Adari bestaan er ook maar twee soorten persoonlijkheden. Zij die leiden en zij die volgen. Dit is een eigenschap die op jonge leeftijd al getest word en de rest van hun leven markeerd. De Adari twijfelen niet, wat ze vaak impulsief maakt en moeilijk in te schatten. Ze staan bekend om hun explosieve persoonlijkheid. Dat explosieve kan zich zowel in het positieve als negatieve uitten.

Jongen: De Adari weerwolf wordt in de eerste plaats geboren als wolf. Ze worden opgevoed in een roedel en leren te veranderen naar een mens wanneer hen dit uitkomt. Dit leren ze echter pas op het moment dat ze hun tienerjaren bereiken. Voor die tijd zijn de groeischijven in hun lichaam nog niet ver genoeg uitgedund om de verandering mogelijk te maken. De jonge Adari groeien vaak samen met de roedel op, wat ervoor zorgt dat ze op jonge leeftijd al hun plaats binnen de roedel vast kunnen stellen. Ze vechten spelendewijs met elkaar, waardoor er al snel een 'Alfa' onder de jongen vastgesteld kan worden. Dit is een rangorde die vastgehouden wordt tot het moment waarop de jongen bij een andere roedel komen, of ze volwassen worden en zichzelf tussen de volwassenenrangorde proberen te plaatsen.

Belangrijke eigenschappen De Adari is vaak een dominante en aanwezige persoonlijkheid. Ze vinden dat vechten belangrijk is om te bepalen wie van nut kan zijn en wie niet, maar aan de andere kant stellen ze de veiligheid van familie op prijs. Dit is dan ook de grootste reden dat ze in een roedel leven. Deze afhankelijkheid van een vastgestelde rangorde zorgt ervoor dat ze op school vaak een 'plaatsvervangende' roedel zoeken. Dit kan een groep zijn die uit Weerwolven alleen bestaat, maar dit kan voor sommigen ook een vriendengroep betekenen. Doordat de stofwisseling van de Adari hoger ligt dan die van de gemiddelde mens, is hun levenverwachting ook iets lager.


Tjemo

TjemoGemiddelde lengte: 90cm t/m 1m
Kleuren: Wit, rood, bruin, zwart, grijs
Levensverwachting: 63 jaar
Kinderen: 1-3
Monogaam: Ja

Uiterlijk: De Tjemo is de kleinste onder de Weerwolven en maakt ze voor de andere rassen herkenbaar als een 'gemaakte' Weerwolf. In hun menselijke vorm ziet de Tjemo er net zo uit als dat ze er altijd uit hebben gezien, hoewel soms wat vermoeider omdat de stofwisseling van een Weerwolf wat hoger ligt dan die van een mens. In hun wolfvorm zijn ze aanzienlijk smaller dan de Adari en hun spierdefinitie is ook wat minder. Ze kunnen minder grote stukken rennen en dus ook jagen. Doordat ze minder spiermassa hebben zal een roedel die uitsluitend bestaat uit Tjemo Weerwolven voornamelijk op wat kleinere prooi jagen.

Karakter: Het karakter van een Tjemo blijft ongeveer hetzelfde als dat van de persoon die ze waren toen ze nog geen Weerwolf waren. Aangezien het niet mogelijk is om het 'virus' door te geven aan andere rassen, is het voorgaande karakter altijd dat van een mens. Zie voor meer informatie over de verschillende karakters en uiterlijkheden van de verschillende mensen ook deze pagina.

Jongen: Dit is het punt waarop het een beetje ingewikkeld kan worden. Doordat de Tjemo een mens is geweest, zijn er mogelijkheden dat een kind helemaal geen Weerwolf wordt. Dit is wanneer een Tjemo een relatie aangaat met een mens altijd zo. De kinderen die hieruit komen zullen menselijk zijn. Wanneer een Tjemo een relatie aangaat met een Adari zal er bijna altijd een Latzir Weerwolf uit komen. (zie onder voor meer informatie) Er zal dus een of/of situatie ontstaan, maar de twee zullen nooit een Adari voortbrengen, omdat er verschillen zitten in de genetische opbouw.

Belangrijke eigenschappen: De Tjemo weerwolf is een weerwolf die ooit een mens was, maar gebeten is door een weerwolf. Deze veranderd wanneer hij of zij dit wil in de wolfvorm, ook wel Adari genoemd. Het is belangrijk om te beseffen dat het karakter van een Tjemo Weerwolf niet perse veranderd doordat hij/zij ineens tot een andere soort behoord. Om meer te weten te komen over bepaalde karaktereigenschappen die bij een koninkrijk horen raden we deze pagina aan.


Latzir

LatzirGemiddelde lengte: 1 t/m 1.10m
Kleuren: Donkerbruin, Zwart, Donkerrood, Donkergrijs
Levensverwachting: 60 jaar
Kinderen: 3-5
Monogaam: Ja

Uiterlijk: Een Latzir weerwolf is een wolf die een mix is tussen een geboren weerwolf en een gemaakte weerwolf. Deze heeft bepaalde uiterlijke kenmerken van een mens, maar ook bepaalde kenmerken van een weerwolf. Zoals bijvoorbeeld overbeharing, wolvenoren, een staart of een extra set hoektanden. De Latzir is wel in staat om te veranderen in de Adari, maar heeft hier iets meer moeite mee omdat het lichaam gedeeltelijk mens is en gedeeltelijk wolf.

Karakter: De Latzir valt in principe tussen twee culturen in, wat ze anders maakt dan de Weerwolven, maar het zijn ook geen mensen. Het zijn vaak wezens die vriendelijk zijn en openstaan voor anderen. Ze geloven wel dat er een zekere hierachie moet bestaan in hun vriendenkringen om deze te laten functioneren.

Jongen: De Latzir jongen worden geboren met een Adari ouder en een Tjemo ouder. Afhankelijk van waar ze geboren worden (in een roedel of in een gemeenschap van mensen) wordt vaak ook al bepaald hoe ze opgroeien. Wanneer ze in een roedel opgroeien, zullen ze meer op een Adari lijken, maar wanneer ze tussen de mensen opgroeien, zal er meer van een Tjemo in hun terug te vinden zijn.

Belangrijke eigenschappen De Latzir zijn over het algemeen makkelijk in de omgang, hoewel dominanter wanneer opgegroeid in een Adari roedel. Ze vinden het fijn om te weten waar ze aan toe zijn en kunnen er over het algemeen niet echt mee omgaan wanneer iemand hen behandeld als 'half' of zelfs 'anders.'


De Weerwolven die in roedels geboren worden, leven vaak in vastgestelde roedels. Hieronder vallen een aantal hoofdclans, die in contact staan met het contactpunt voor de Nachtwezens. Niet dat de Weerwolvens per definitie nachtwezens zijn, maar doordat zijn over het algemeen 's nachts jagen zijn zij wel onder deze groep opgenomen. Bij de hoofdclans kunnen wel kleinere clans aangesloten zitten, maar deze worden niet op de pagina vermeld. De hoofdclans zijn:

Conclunga
Juverdy
Permandesii
Zigmaera

Aardmannetjes Barmanezen Centaurs
DruÔdes Dwergen Elven
Faunen FeeŽn Feeksen
Heksen Kabouters Kelpies
Kobolden Meermensen Mensen
Minotaurussen Nimfen Sirenes
Succubussen Vampiers Weerwolven
Voortplantingstabel