Navigatie

De forumregels Het karmasysteem Praktische informatie Het woordenboek

De wereld De geschiedenis De goden De rassen De wezens

De koninkrijken De scholen De gildes

Submenu

 • Persh
 • Illarum
 • Roudan
 • De wereld

  Ameno bestaat feitelijk uit drie dimensies. Het Hoge Rijk, waar de Goden verblijven. Het Tussenrijk, waar de jongere Goden heen gestuurd worden en de oudere Goden heen kunnen gaan om contact te leggen met alle Amenoanen en het Lage Rijk. Het Lage Rijk is de plek waar Goden hun eigen rijk kunnen creŽren en waar de RPG zich afspeelt. Met het Hoge en Tussenrijk zullen de meeste Amenoanen niets te maken krijgen en daarom zullen we ons merendeel focussen op het uitleggen van het Lage Rijk.

  Het Lage Rijk bestaat in totaal uit twaalf werelden, die langzaam maar zeker allemaal vrijgespeeld kunnen worden. We beginnen met de wereld die geschapen is door Auryn, Bryrn en Fryr, Era.

  Era is een land dat oorspronkelijk gecreŽerd is met vijf rassen en ťťn menselijke koning, Avarmir. (zie ook de legende van de eersten en de legende van de blauwe ster) Deze koning kreeg drie zonen en om strijd tussen het drietal te voorkomen deelde hij zijn koninkrijk op. Zijn oudste zoon, Aconsin kreeg het koninkrijk Persh, met daarin de beloofde stad Amarum. De tweede zoon, Adenir kreeg het koninkrijk Illarum, met haar bergen van vuur en meren met een ijsbodem. De derde zoon, Aladirn kreeg het koninkrijk Roudan en diens vruchtbare velden. Zo werd Era gevormd tot het land dat het is.

  Vele jaren verstreken en hoewel koningen elkaar opvolgden, regels en wetten veranderden en er steeds meer rassen bij kwamen bleef het land onveranderd. Een gedeelde van het land, dat afgeschermd wordt door bergen en zee was door geen enkele koning geclaimd omdat ze het te afgelegen vonden. Na vele jaren kwamen er twee mannelijke heksen naar het land. Zij hadden de droom om Era te veranderden en wilden elk hun eigen school bouwen op dat stuk land. Andomis en Blaran bezochten de koningen om hun plannen te delen en zo werd de onafhankelijke provincie, Semering geschapen.

  Er is geen oorlog in Era, hoewel er wel spanningen zijn. De koning van Illarum (en zijn voorvaderen voor hem) heeft namelijk het gevoel dat hij recht heeft op meer land. De afgelopen driehonderd jaar is er al meerdere malen een punt geweest waarop er oorlog dreigde tussen Illarum en Persh. De grenslijnen tussen all drie de koninkrijken zijn al meerdere keren opnieuw opgetekend, maar de wensen van de koningen van Illarum zijn onveranderd.

  Om meer te weten te komen over de geschiedenis sinds Ameno RPG begonnen is kun je klikken op de link ĎGeschiedenis.í Daar staan alle belangrijke gebeurtenissen tot nu toe. Het is het soort nieuws waar geen enkele Eranees omheen kan. In de wat meer afgelegen dorpen kan het wat langer duren voordat nieuws doorkomt, maar uiteindelijk zal het ook daar bekend worden.